Лента постов канала کارشناسان رسمی دادگستری (@Karshenasan_rasmi) https://t.me/Karshenasan_rasmi ✔️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری ✔️این کانال به هیچ یک از نهادهای کارشناس رسمی وابستگی ندارد و مستقلا به ارائه اخبار و اطلاعات روز برای کارشناسان رسمی دادگستری می پردازد. تاریخ تاسیس؛ آبان ۱۳۹۵ مدیر کانال : GolestaniNasab@yahoo.com ru https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Wed, 13 Aug 2025 00:14:27 +0300
🔺نقشه تعطیلی ادارات کشور در روز چهارشنبه ۲۲ مرداد

🆔@Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Tue, 12 Aug 2025 22:54:04 +0300
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»

🔖تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری ۱۴۰۴

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۴
 
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری - شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری سال ۱۴۰۴ که پیش از این ۲۱ مرداد تعیین شده بود تا روز سه‌شنبه ۲۸ مرداد تمدید شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان،  به اطلاع متقاضیان این آزمون می‌رساند، به منظور فراهم کردن تسهیلات بیشتر برای آن دسته از متقاضیانی که تا این تاریخ (۱۴۰۴/۰۵/۲۱) برای ثبت‌نام اقدام نکرده‌اند، ترتیبی اتخاذ شده است که بتوانند تا روز سه‌شنبه به تاریخ ۱۴۰۴/۰۵/۲۸نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند؛ لذا متقاضیان، ضرورت دارد که در مهلت در نظر گرفته شده و پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنمای ثبت‌نام، به درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان به نشانی
www.sanjesh.org
مراجعه و برای ثبت‌نام اقدام کنند

آن‌دسته از متقاضیانی که قبلاً نسبت به ثبت‌نام اقدام کرده‌اند، می‌توانند در صورت تمایل تا تاریخ فوق، نسبت به ویرایش اطلاعات خود اقدام کنند.

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Tue, 12 Aug 2025 07:59:08 +0300
📽 رئیس قوه قضائیه:

فعالان رسانه حداقل پنج نقد جدی خود به قوه قضاییه را به همراه راه حل‌های آن‌ها ارائه کنند
.

🆔 https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 11 Aug 2025 19:44:19 +0300
✴️ عبدلیان‌پور:

دوره کارآموزی وکالت و کارشناسی رسمی برای خبرنگارها کمتر می‌شود/ به فعالان حوزه خبر پروانه «موسسه حقوقی» می‌دهیم


رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه:

🔸چهار هدیه ویژه از سوی این مرکز به خبرنگاران ارائه می‌شود؛ نخست، بازتعریف رشته کارشناسی خبرنگاری در مرکز وکلا که پیش‌تر جذابیت کافی نداشت و اکنون با تشکیل کمیته تخصصی در حال تدوین است و ظرف یک ماه آینده اعلام خواهد شد.

🔸دوم، امکان دریافت خدمات حقوقی، مهاجرتی و کارشناسی با ارائه کارت معتبر رسانه.

🔸سوم، برگزاری جشنواره برترین خبر حقوقی سال.

🔸و چهارم، اعطای پروانه مؤسسه حقوقی به فعالان حوزه خبر و کاهش بخشی از دوره کارآموزی وکالت و کارشناسی برای خبرنگاران واجد شرایط./ اختبار

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 11 Aug 2025 16:42:00 +0300
🌐 رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس:

اصلاح قانون تسهیل باید در کمیسیون جهش بررسی شود / درصدد اصلاح در قالب یک طرح مستقل هستیم

🔹رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با حضور در نشستی  به میزبانی کانون وکلای دادگستری خراسان که با حضور رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری خراسان رضوی، رییس کانون سردفتران و دفتریاران استان خراسان رضوی، رئیس و اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری خراسان برگزار شده بود گفت: قانون تسهیل در کمیسیون جهش تولید، تهیه و وارد صحن شد و رای آورد و در نتیجه ی ،آن فضایی در جذب ،وکیل کارشناس و سردفتر به وجود آمد که متناسب با نیاز جامعه نیست.

🔹وی با تاکید اهمیت حضور نمایندگان نهادهای صنفی از جمله وکلا و کارشناسان در فرآیند تصمیم گیری برای طرح ها و لوایح گفت: نبود فضای مناسب برای این حضور موج اخلال در اجرای درست قوانین شده است.

🔹وی با بیان اینکه نقش کارشناسان در پرونده های قضایی پررنگ تر از آن چیزی است که تصور می شود افزود قضات در بسیاری از موارد به دلیل عدم اشراف علمی به موضوعات تخصصی، ناچار به استناد به نظرات کارشناسی هستند که خلا در زمینه ی این حوزه، می تواند آسیب بیشتری نسبت به حوزه دفاتر اسناد رسمی و وکالت وارد کند. رئیس کمیسیون حقوقی مجلس ادامه داد از ابتدای تشکیل کمیسیون نگاه ما این بود که موضوع اصلاح قوانین مرتبط در فضای تخصصی و کارشناسی دنبال شود. متأسفانه در دوره گذشته برخی طرح ها از جمله قانون تسهیل به کمیسیونهای غیر تخصصی مانند کمیسیون اقتصادی ارجاع داده شد که این موضوع در حال حاضر باعث کندی فرآیند اصلاح شده است.

🔹وی در توضیح مطلب فوق ادامه داد: بنا داریم اصلاحات مورد نیاز را در قالب یک طرح مستقل در کمیسیون حقوقی بررسی کنیم؛ زیرا اصلاح طرح تسهیل باید در کمیسیون جهش تولید بررسی شود.

🔹رییس کمیسیون حقوقی، قضایی مجلس در ادامه گفت: «طرح ارتقاء خدمات حقوقی و قضایی» در کمیسیون بررسی شد و کلیات آن حدود دو ماه پیش به تصویب رسید. این طرح، بهترین فرصت برای اصلاح مسائل ساختاری است که طی سالهای گذشته به کیفیت خدمات قضایی آسیب زده است چون این وضعیت موجب شد کیفیت خدمات قضائی کاهش یابد.

🔹وی تأکید کرد: از تمام نهادهای مرتبط از جمله وکلا کارشناسان و دفاتر اسناد رسمی دعوت کرده ایم پیشنهادات اصلاحی خود را به صورت مکتوب برای پختگی طرح مذکور ارائه دهند. کمیسیون آمادگی کامل دارد تا در صورت دریافت پیشنهادات آنها را در قالب طرح در صحن بررسی و پیگیری کند.

مشروح نشست در سایت وکلاپرس:
👉 https://vokalapress.ir/?p=89468


🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 11 Aug 2025 15:55:21 +0300
رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری خراسان رضوی:

افزایش بی ضابطه کارشناسان به بروز رقابت ناسالم دامن زده است

مهندس سید محمدرضا وحیدی تورچی رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری خراسان رضوی با اشاره به روند نگران کننده جذب کارشناسان رسمى بـدون بررسی های دقیق اظهار کرد: در سالیان گذشته در حوزه منابع آب کشور، به بهانه ایجاد اشتغال و بدون ارزیابی کارشناسی مجوزهای بی رویه برای حفر چاه صادر شد و امروز شاهد پیامدهای تلخ آن هستیم. متأسفانه اکنون همان روند در حوزه وکالت و کارشناسی در حال تکرار است؛ به گونه ای که نگاه صرفاً اشتغال زایی، فاجعه ای مشابه را در نظام عدالت رقم خواهد زد.

وی با انتقاد از شیوه اجرای طرح تسهیل صدور مجوز برای کارشناسان رسمی، اظهار داشت: زمانی که به فردی پروانه کارشناسی اعطا میشود طبیعی است که او انتظار درآمد و حجم کاری مشخصی داشته باشد در حالی که در بسیاری از رشته های کارشناسی، حجم پرونده ها بسیار محدود است. این وضعیت باعث شده تا تعداد زیادی از کارشناسان حتى نتوانند پرونده ای برای تمدید پروانه خود دریافت کنند.

وحیدی با اشاره به وضعیت جذب کارشناسان در سال گذشته گفت در خراسان رضوی، تنها در سال گذشته ۸۰۰ نفر در رشته های مختلف کارشناسی پذیرفته شدند این در حالی است که پیش از آن نیز بیش از ۲ هزار کارشناس در استان فعالیت داشتند. این افزایش بی ضابطه هم به بروز رقابت ناسالم دامن زده و هم فشار مضاعفی را به دستگاه قضایی تحمیل کرده است.

رئیس کانون کارشناسان رسمی خراسان رضوی همچنین به نبود نظام نیاز محور در جذب کارشناسان اشاره کرد و گفت در حال حاضر انتخاب محل خدمت در مرکز کارشناسان بـه داوطلب واگذار شده و اکثر آنها ترجیح میدهند در شهرهای بزرگ مانند مشهد یـا تهـران فعالیت کنند که این موضوع باعث اشباع مراکز بزرگ و در مقابل محرومیت مناطقی نظیر مرزهای شرقی استان از خدمات کارشناسی شده است

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 11 Aug 2025 15:30:09 +0300
#کارزار_کارشناسی

📌 کارزار درخواست بازنگری جدی و موثر در قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار

لینک کارزار:
👉 https://www.karzar.net/244568
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 11 Aug 2025 15:12:41 +0300
🌐نقض رای وحدت رویه سابق مبنی بر جواز اخذ جریمه در صورت دایرکردن محل کسب یا پیشه و یا تجارت در مکان غیرتجاری

🔹 هیات عمومی دیوان عدالت اداری در رایی جدید، رای وحدت رویه سابق این نهاد مبنی بر جواز اخذ جریمه در صورت دایرکردن محل کسب یا پیشه و یا تجارت در مکان غیرتجاری از جمله دایر کردن دفتر وکالت و مطب و دفتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق و دفتر روزانه و مجلّه و دفتر مهندسی و دفتر شرکت های دانش بنیان را نقض کرد.

🔹 بخشی از رای به شرح زیر است:

براساس تبصره بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری اصلاحی ۱۴۰۳/۳/۳۰: «شهرداری در شهرهایی که نقشه جامع شهر تهیّه شده مکلّف است طبق ضوابط نقشه مذکور در پروانه های ساختمانی نوع استفاده از ساختمان را قید کند. در صورتی که برخلاف مندرجات پروانه ساختمانی در منطقه غیرتجاری محل کسب یا پیشه و یا تجارت دایر شود شهرداری مورد را در کمیسیون مقرّر در تبصره یک ماده ۱۰۰ این قانون مطرح می نماید و کمیسیون در صورت احراز تخلّف مالک یا مستأجر با تعیین مهلت مناسب که نباید از دو ماه تجاوز نماید در مورد تعطیل محل کسب یا پیشه و یا تجارت ظرف مدّت یک ماه اتّخاذ تصمیم می کند. این تصمیم به وسیله مأمورین شهرداری اجرا می شود و کسی که عالماً از محل مزبور پس از تعطیل برای کسب و پیشه و یا تجارت استفاده کند به حبس جنحه ای از شش ماه تا دو سال و جزای نقدی از ۸۲/۵۰۰/۰۰۰ تا ۱۶۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال محکوم خواهد شد و محل کسب نیز مجدداً تعطیل می شود.

دایر کردن دفتر وکالت و مطب و دفتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق و دفتر روزانه و مجلّه و دفتر مهندسی و دفتر شرکت های دانش بنیان به وسیله مالک از نظر این قانون استفاده تجاری محسوب نمی شود.» با توجه به این که بر مبنای این تبصره، کمیسیون موضوع تبصره ۱ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری در مواردی که برخلاف مندرجات پروانه ساختمانی در منطقه غیرتجاری محل کسب یا پیشه و یا تجارت دایر می شود، صرفاً دارای اختیار تعطیل کردن محل کسب یا پیشه و یا تجارت بوده و نمی تواند در این خصوص رای به اخذ  جریمه یا تخریب صادر نماید ...
🔗 وکلاپرس  

🔹🌀🔷❄️♦️❄️🔷🌀🔹

📌پی نوشت:

ماده ۳۴ قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری
-
 مقررات تبصره الحاقی به بند(۲۴) ماده(۵۵) قانون شهرداریها مصوب ۵/۴/۱۳۵۲ و اصلاحات بعدی در مورد کارشناسان رسمی و مترجمان رسمی دادگستری نیز جاری است
لذا دایر کردن دفتر کارشناسی رسمی در اماکن مسکونی ، استفاده تجاری محسوب نمی گردد.

🆔 https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sun, 10 Aug 2025 10:28:34 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sat, 09 Aug 2025 19:45:04 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Fri, 08 Aug 2025 00:00:47 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Thu, 07 Aug 2025 23:49:29 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Thu, 07 Aug 2025 23:43:44 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Wed, 06 Aug 2025 11:38:50 +0300
#دانلود_کنید

#آزمون_کارشناسی

♻️ثبت‌نام آزمون کارشناسی رسمی دادگستری سال ۱۴۰۴  شورای عالی کارشناسان (کانون) آغاز شد.

🔹مهلت ثبت نام:
از ۱۵ مرداد تا پایان ۲۱ مرداد

🔸تاریخ  برگزاری آزمون:
پنجشنبه ۱۷ مهرماه

🔹هزینه ثبت‌نام: ۱ میلیون و ۱۹۰ هزار تومان است.

📌لینک ثبت نام در سازمان سنجش:
👉 https://sanjesh.org/fa-IR/sanjesh/4936/news/view/14591/13093/Staging


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
10.02 k
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Wed, 06 Aug 2025 00:21:24 +0300
🔺نقشه تعطیلی ادارات کشور در روز چهارشنبه ۱۵ مردادماه

🆔@Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Tue, 05 Aug 2025 21:50:27 +0300
♨️ کلاهبرداری با دستگاه تغییر صدا

📌به تماس‌ها و پیامک‌های درخواست واریز پول از سوی دوستان و بستگانشان اعتماد نکنند

یکی از روش‌های تازه کلاهبرداری که برای چند تن از نزدیکان رخ داده از این قرار است که فردی با آن‌ها تماس گرفته و با صدایی بسیار شبیه یکی از دوستان و بستگانشان از آن‌ها تقاضای واریز فوری پول کرده است، اما وقتی آن‌ها پول را واریز کرده‌اند و برای تأیید واریز پول با آن دوست یا فامیل خود تماس گرفته‌اند، متوجه شده‌اند که اصلاً وی چنین تماسی با آن‌ها نگرفته و از آن‌ها کلاهبرداری شده است.

این تماس‌ها با افراد ادامه داشت تا اینکه دست برقضا در یکی از این تماس‌ها فردی که با صدای شبیه‌سازی شده آن فرد با دوستش تماس گرفته بودند در کافه‌ای کنار همان دوستش حضور داشت و بدین ترتیب ماجرای کلاهبرداری لو رفت و مشخص شد افراد کلاهبردار وقتی گوشی تلفن فردی را هک و به دفترچه تلفن وی دسترسی پیدا کرده‌اند با استفاده از هوش مصنوعی یا دستگاه تغییر صدا از سیمکارتی که ناشناس بوده با افراد تماس تلفنی گرفته‌اند تا بیشتر اعتماد فرد را جلب و درخواست پول کنند. اما اینکه چگونه می‌توان در مقابل این تکنولوژی، از جامعه در مقابل تبهکاران حفاظت کرد، نیازمند آموزش و اطلاع‌رسانی دستگاه‌های ذیربط است.

به تماس‌های واریز پول اعتماد نکنید

سرهنگ رامین پاشایی، رئیس مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا فراجا در این باره گفت: «توصیه ما به مردم این است که برای در امان ماندن از دام کلاهبرداران سایبری به تماس‌ها و پیامک‌های درخواست واریز پول از سوی دوستان و بستگانشان اعتماد نکنند و به محض دریافت چنین پیام‌ها یا تماس‌هایی بلافاصله خودشان با آن فرد تماس بگیرند و در صورت واقعی بودن درخواست، پول را واریز کنند.»

وی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا امکان شناسایی و دستگیری این افراد کلاهبردار وجود دارد یا خیر گفت: «بی‌تردید این افراد قابل شناسایی و ردیابی هستند و با روش‌های مختلف از جمله شماره کارتی که پول به آن واریز شده، دستگیر خواهند شد.»

🆔@Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Tue, 05 Aug 2025 21:37:42 +0300
فصل دوم دوره مقدماتی و پیشرفته ارزش گذاری دارایی های نامشهود

🖇لینک دسترسی به فیلم ها و فایل ها در سایت شورای عالی

https://hcioe.org/%d9%81%d8%b5%d9%84-%d8%af%d9%88%d9%85-%d8%af%d9%88%d8%b1%d9%87-%d9%85%d9%82%d8%af%d9%85%d8%a7%d8%aa%db%8c-%d9%88-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa%d9%87-%d8%a7%d8%b1%d8%b2%d8%b4-%da%af%d8%b0%d8%a7/

🆔@Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Tue, 05 Aug 2025 21:30:10 +0300
به نقل از «تسنیم»

پرستاران، کارشناس رسمی دادگستری می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۴

مدیر انتظامی سازمان نظام پرستاری گفت: پرستاران واجد شرایط می‌توانند از طریق شرکت در آزمون شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری یا آزمون مرکز وکلا به‌عنوان کارشناس رسمی دادگستری در حوزه پرستاری فعالیت کنند

لینک خبر:
👉https://khabarban.com/a/45432954

🆔 @Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 04 Aug 2025 23:20:11 +0300
اطلاعیه روابط عمومی دیوان عالی کشور در خصوص اعلام اوقات و نحوه حضور مراجعین

13 مرداد 1404

در راستای اجرای سیاست‌های تحولی دستگاه قضا و با هدف تکریم ارباب رجوع، نحوه حضور مراجعین، وکلا، کارشناسان رسمی و اصحاب پرونده در شعب دیوان عالی کشور ساماندهی شد.

خبرگزاری میزان -
در راستای اجرای سیاست‌های تحولی دستگاه قضا و با هدف تکریم ارباب رجوع، نحوه حضور مراجعین، وکلا، کارشناسان رسمی و اصحاب پرونده در شعب دیوان عالی کشور ساماندهی شد.

یکی از مصادیق برجسته تکریم ارباب رجوع ایجاد فضای مناسب جهت دیدار چهره به چهره و بدون واسطه مراجعین با مسئولین و قضات دیوان عالی کشور است، به رغم این­که مواد ۳۹۳ و ۴۶۸ قانون آیین دادرسی کیفری، رسیدگی در دیوان عالی کشور را بدون حضور اصحاب دعوا یا وکلای آن­ها مقرر داشته است؛ اما بنا به تصریح رئیس دیوان عالی کشور مبنی بر تکریم مراجعین گرامی، این امکان فراهم شده است که اصحاب پرونده بتوانند در موارد ضروری با مراجعه حضوری شخصا پیگیر امور خود باشند.
بر این اساس، با توجه به نوع درخواست و موضوع پرونده، اوقات حضور متقاضیان تنظیم و ساماندهی شده و اصحاب پرونده و مراجعان می‌توانند به دور از هرگونه بی­نظمی و سردرگمی، در زمان­‌های اعلام­ شده به شرح ذیل به دیوان عالی کشور مراجعه کنند.

پیگیری پرونده‌های جریانی موضوع ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری در شعب خاص، روز‌های دوشنبه از ساعت ۱۰ الی ۱۲
پیگیری درخواست‌های جدید و پرونده‌های اعاده دادرسی موضوع ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری و درخواست‌های جدید موضوع ماده ۴۷۷ قانون مذکور همه روزه از ساعت ۹ الی ۱۰
پیگیری پرونده‌های موضوع فرجام خواهی همه روزه از ساعت ۱۰ الی ۱۱
پیگیری درخواست‌های مرتبط با حوزه ریاست، معاونین و مدیران دیوان عالی کشور همه روزه از ساعت ۱۱ الی ۱۲

🆔@Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 04 Aug 2025 23:09:03 +0300
🔺 نقشه تعطیلی ادارات کشور در روز سه‌شنبه ۱۴ مردادماه

🆔@Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 04 Aug 2025 23:05:33 +0300
📄‌اطلاعیه روابط‌عمومی دادگستری استان آذربایجان غربی

حسب اعلام ریاست محترم کل دادگستری استان آذربایجان غربی روزهای سه شنبه و چهارشنبه  14 و 15 مرداد ماه کلیه دادگستری های استان تعطیل می باشد.

🆔@Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 04 Aug 2025 23:03:20 +0300
معاونت منابع انسانی قوه قضائیه اعلام کرد

📌 تعطیلی واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران در روز چهارشنبه ۱۵ مرداد ماه

✳️ بدینوسیله به اطلاع می رساند ، متعاقب اطلاعیه تعطیلی روز چهارشنبه استان تهران به علت افزایش دما و تصميم كارگروه بهينه سازى انرژى در پایگاه اطلاع رسانی دولت و بنابر اعلام معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، واحدهای قضایی و اداری دستگاه قضا در استان تهران روز چهارشنبه ۱۵ مرداد ماه تعطیل است.

♦️♦️ همچنین در سایر استان‌هایی که توسط مقامات محلی تصميمات مشابه اتخاذ شده است در واحدهای قضایی و اداری نیز قابل اعمال است.

🆔@Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 04 Aug 2025 23:01:01 +0300
دستگیری ۲۰ عضو یک باند رشا، ارتشاء و اعمال نفوذ در تهران

رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه:

از این تعداد، ۶ نفر از کارکنان دستگاه قضایی، ۵ نفر از وکلا، ۴ نفر از سردفتران و ۵ نفر نیز از کارشناسان و مشاوران بودند.

از این باند تعداد قابل تاملی سکه‌های بهار آزادی، مقداری طلاجات و ارز کشف شد.

🆔 @Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 04 Aug 2025 22:40:24 +0300
⭕️ گسترش دارایی‌های قابل وثیقه در بانک‌ها؛ پایان انحصار ملک، چک و سفته 

بانک مرکزی با ابلاغ آیین‌نامه اجرایی ماده ۷ قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها به شبکه بانکی، امکان استفاده از ۳۵ نوع دارایی مختلف به‌جای وثیقه‌های سنتی (مانند ملک، چک و سفته) را فراهم کرد. 

دارایی‌های جدید قابل وثیقه 
بر اساس این بخشنامه، دارایی‌های قابل قبول برای وثیقه به شرح زیر هستند: 
- سپرده‌های بانکی (ریالی و ارزی) و گواهی‌سپرده 
- اوراق بهادار بورسی و فرابورسی 
- املاک ثبت‌شده در سازمان ثبت اسناد 
- سهام شرکت‌ها و سهم‌الشرکه 
- خودرو، شناورها و هواپیماهای دارای مجوز 
- فلزات گران‌بها، اسعار خارجی و ماشین‌آلات صنعتی 
- بارنامه‌های رسمی و کالاهای انبارشده 
- بیمه‌نامه‌های عمر و ضمانت‌نامه‌های بانکی 
- یارانه نقدی خانوار و حقوق بازنشستگی 
- سیم‌کارت و خطوط تلفن ثابت 
- دانش فنی شرکت‌های دانش‌بنیان و مجوزهای کسب‌وکار 
- ریال دیجیتال و سهام عدالت 

ثبت الکترونیکی در سامانه جامع وثایق 
تمام این دارایی‌ها باید در سامانه جامع وثایق ثبت و دارای شناسه یکتا شوند تا قابلیت ردیابی و استعلام آنلاین برای بانک‌ها و ناظران فراهم شود. 

🖥 حقوقی تایمز

🆔@Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 04 Aug 2025 22:39:26 +0300
🔺 گسترش دارایی‌های قابل وثیقه در بانک‌ها؛ پایان انحصار ملک، چک و سفته 

بانک مرکزی با ابلاغ آیین‌نامه اجرایی ماده ۷ قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها به شبکه بانکی، امکان استفاده از ۳۵ نوع دارایی مختلف به‌جای وثیقه‌های سنتی (مانند ملک، چک و سفته) را فراهم کرد. 

🆔@Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sun, 03 Aug 2025 17:44:26 +0300
#درنگی

- اگر 1 جلد کتاب بخوانید ممکن است به کتاب خواندن علاقه مند شوید.

- اگر 2 جلد کتاب بخوانید حتما به کتاب خواندن علاقه مند می شوید.

- اگر 3 جلد کتاب بخوانید به فکر فرو می روید.

- اگر 4 جلد کتاب بخوانید در خلوت با خودتان حرف می زنید.

- اگر 5 جلد کتاب بخوانید سیاهی ها را سفید و سفیدی ها را سیاه می بینید.

- اگر 6 جلد کتاب بخوانید نسبت به خیلی عقاید و نظرات بی باور میشوید و به توده های مردم و باورهایشان خشم می گیرید.

- اگر 7 جلد کتاب بخوانید کم کم عقاید و نظرات جدید پیدا می کنید.

- اگر 8 جلد کتاب بخوانید در مورد عقاید جدیدتان با دیگران بحث می کنید.

- اگر 9 جلد کتاب بخوانید در بحث ها یتان کار به مجادله می کشد.

- اگر 10 جلد کتاب بخوانید کم کم یاد می گیرید که با کسانی که کمتر از ده جلد کتاب خوانده اند بحث نکنید.

- اگر 100 جلد کتاب بخوانید دیگر با کسی بحث نمی کنید و سکوت پیشه می گیرید.

- اگر 1000 جلد کتاب بخوانید آن وقت است که یاد گرفته اید دیگر تحت تاثیر مکتوبات قرار نگیرید و با مهربانی در کنار دیگر مردمان زندگی می کنید و اگر کمکی از دستتان بر بیاید در حق دیگران و جامعه انجام میدهید و در فرصت مناسب سراغ کتاب هزار و یکم می‌روید ...

🆔@Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sat, 02 Aug 2025 18:41:50 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sat, 02 Aug 2025 13:38:39 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sat, 02 Aug 2025 12:29:22 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Thu, 31 Jul 2025 16:41:40 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Thu, 31 Jul 2025 16:24:54 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Thu, 31 Jul 2025 16:21:05 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Tue, 29 Jul 2025 23:13:20 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Tue, 29 Jul 2025 23:09:39 +0300
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Tue, 29 Jul 2025 20:35:16 +0300
#نظرات_کارشناسان

آسیب شناسی، نقد و تحلیل کارشناسی‌های هیئتی و چالش‌های هم‌افزایی در ارائه نظر مشترک

در نظام کارشناسی رسمی دادگستری، تعیین هیئت کارشناسی در مواردی که موضوع دارای پیچیدگی‌های فنی یا بین‌رشته‌ای است، اقدامی منطقی و در چارچوب عدالت است.

اما در عمل، کارشناسی‌های هیئتی با مشکلات و چالش‌هایی روبروست که گاه به تضعیف نتیجه کارشناسی و بی‌اعتمادی اصحاب دعوا می‌انجامد.

از جمله مهم‌ترین این مشکلات، می‌توان به عدم همکاری مؤثر میان اعضای هیئت و ناتوانی در دستیابی به نظریه‌ای همه‌جانبه و منسجم اشاره کرد. دلایل این مسئله را می‌توان در چند محور اصلی تحلیل کرد:

۱. فقدان سازوکار مشخص برای هماهنگی و تقسیم وظایف در هیئت
در بسیاری از موارد، دستورالعمل یا شیوه‌نامه‌ای برای تعیین مسئولیت‌ها، شیوه‌ جمع‌بندی نظرات و نحوه‌ی نگارش گزارش نهایی وجود ندارد. در نتیجه، برخی از اعضای هیئت صرفاً به امضای نظریه نهایی بسنده کرده و در تحلیل، ارزیابی میدانی و نگارش نظریه مشارکتی ندارند.

۲. اختلاف تخصصی یا دیدگاه‌های فنی میان کارشناسان
در کارشناسی‌های بین‌رشته‌ای، نبود زبان مشترک میان کارشناسان رشته‌های مختلف ممکن است به برداشت‌های متضاد و حتی تعارض در ارزیابی منجر شود. اگر مدیریت کارشناسی به‌درستی انجام نشود، اختلاف‌نظرها به جای آن‌که در قالب یک نظریه واحد تلفیق و تحلیل شود، منجر به سکوت، انفعال یا اظهار نظر انفرادی می‌گردد.

۳. عدم انگیزه برای هم‌فکری و مشارکت فعال
برخی کارشناسان به‌دلیل کم‌بودن حق‌الزحمه یا نبود مشوق‌های حرفه‌ای، انگیزه‌ای برای صرف وقت و انرژی در کارشناسی‌های گروهی ندارند و از مشارکت عمیق خودداری می‌کنند. این امر بویژه در مواردی که مدیریت هیئت به‌صورت کارآمد انجام نشود، تشدید می‌شود.

۴. فقدان آموزش تخصصی برای کارشناسی هیئتی
کارشناسان رسمی عموماً آموزش خاصی برای نحوه تعامل و نگارش مشترک نظریه کارشناسی ندیده‌اند. به همین دلیل، هم‌افزایی در نوشتن گزارش نهایی، امری دشوار و پرتنش خواهد بود، مگر اینکه یکی از اعضا داوطلبانه بار تهیه متن را به‌عهده گیرد.

۵. برخورد سلیقه‌ای با نقش اعضای هیئت توسط برخی مدیران دفاتر دادگاه
در برخی پرونده‌ها مشاهده می‌شود که تنها از نظر یکی از کارشناسان (معمولاً مسئول هیئت) استفاده شده و سایر اعضا تنها به‌عنوان همراه تلقی شده‌اند. این نگاه باعث کاهش مسئولیت‌پذیری سایر اعضا می‌شود.

📌کارشناسی هیئتی، فرصتی ارزشمند برای استفاده از خرد جمعی و تضمین دقت در ارزیابی فنی است؛
اما تحقق این هدف مستلزم تعریف دقیق فرآیند تعامل، آموزش نحوه‌ کار گروهی، تعیین مسئولیت‌های روشن و بازنگری در نحوه پرداخت و مدیریت هیئت است.
در غیر این‌صورت، کارشناسی هیئتی صرفاً عنوانی خواهد بود برای امضای جمعی، بدون آن‌که خروجی آن از نظر محتوایی چندصدایی و دقیق‌تر از کارشناسی انفرادی باشد.

🆔 https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 28 Jul 2025 23:55:35 +0300
🔹بررسی آماری سه آزمون کارشناسی رسمی بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار

بررسی زیر بر اساس آمار رسمی منتشر شده توسط شورایعالی کارشناسان رسمی(کانون) و مرکز کارشناسان رسمی قوه قضاییه انجام گرفته است

🔻آزمون آبان ماه 1403 مرکز :
تعداد ثبت نام کنندگان : 84990 نفر
تعداد پذیرفته شدگان: 10776 نفر
درصد پذیرفته شدگان : 12.68%

🔻آزمون دی ماه 1403 شورایعالی :
تعداد ثبت نام کنندگان : 63597 نفر
تعداد حاضرین در آزمون: 47484 نفر
تعداد پذیرفته شدگان: 8573 نفر
درصد پذیرفته شدگان : 18.05%

🔻آزمون مرداد ماه 1404 مرکز :
تعداد ثبت نام کنندگان : 47911 نفر
تعداد حاضرین در آزمون: ؟ نفر
تعداد پذیرفته شدگان: -
درصد پذیرفته شدگان : -

بررسی کوتاه:
▪️تعداد داوطلبان آزمون مرکز در آزمون مرداد ماه 1404 نسبت به آزمون آبان ماه 1403 به میزان 44 درصد کاهش پیدا کرده است.

▪️تعداد غایبین در آزمون دی ماه 1403 شورایعالی برابر 25% از کل ثبت نام کننده ها بوده که نسبت بسیار بالایی می باشد. برای غایبین آزمونهای مرکز، آماری ارائه نشده است.

▪️تعداد شرکت کنندگان در سه آزمون مورد بحث روند کاهشی داشته و پیش بینی می شود برای دو آزمونی کانونی و مرکزی که مقرر است در نیمه دوم امسال برگزار گردد، تعداد داوطلبین در آزمونهای کارشناسی رسمی همچنان کاهش یابد.

▪️درصد پذیرفته شدگان در آزمون آبان ماه 1403 به نسبت 12 از 100 و برای آزمون دی ماه 1403 شورایعالی به نسبت 18 از 100 بوده است. با قبولی برترین های علمی داوطلبین در سه آزمون برگزار شده ، و با توجه به فرمول قانون تسهیل (کسب حداقل 70 درصد میانگین یک درصد بالا به لحاظ نمرات) پیش بینی می شود درصد پذیرفته شدگان در دو آزمون آتی افزایش یابد.

غلامرضا گلستانی نسب/کارشناس رسمی دادگستری

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 28 Jul 2025 10:55:06 +0300
📄 دستورالعمل کاهش اطاله دادرسی

✍️ مصوب ۱۴۰۴/۰۴/۳۱ ریاست قوه قضائیه

مواردی از این دستورالعمل:🔻

🔸به منظور بهره مندی از نظرات کارشناسی و تصمیم سازی مطلوب و پیشبرد امور مربوط به این دستور العمل، هيات مركزی و هیات استانی تشکیل می گردد .

🔸هیات استانی موظف است در حوزه های قضایی که فاقد کارشناس بوده و یا با کمبود کارشناس مواجه هستند با هماهنگی کانون و مرکز ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ این دستور العمل نسبت به رفع نواقص مذكور اقدام نماید

🔸 صرف اعتراض به نظریه کارشناسی دلیلی برای ارجاع امر به کارشناس دیگر نخواهد بود .

🔸در صورت ارجاع به هیات کارشناسی، کارشناسان به انتخاب خود یکی از اعضای هیات را به عنوان مسئول هیات به مقام قضایی معرفی تا در صورت وجود ابهام يا لزوم اخذ توضیح و همچنین نتیجه کارشناسی از وی مطالبه شود.

🔸در مواردی که ارزش ملک با توجه به مدارک و مستندات ابرازی به وضوح كفاف میزان وثیقه را می نماید ضرورتی به اخذ نظریه کارشناسی نمی باشد

⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Mon, 28 Jul 2025 06:24:20 +0300
#پرسش_پاسخ_کارشناسی

❓پرسش:
آیا کارشناس می تواند نسبت به تصرف عدوانی اموال منقول و غیرمنقول طبق قرار کارشناسی صادره اظهار نظر نماید؟

پاسخ:

بعضاً مشاهده شده است که حسب دستور مقام محترم قضایی: *«قرار کارشناسی مطابق خواسته خواهان در دادخواست»*

مدیر یا مسئول محترم دفتر شعبه هرآنچه در دادخواست ثبت شده است را در قرار کارشناسی ثبت می نماید که یکی از این موارد اثبات تصرف عدوانی می باشد.

*اثبات تصرف عدوانی امری حقوقی است و اظهار نظر در خصوص آن خارج از صلاحیت کارشناس می باشد.*

کارشناس در پاسخ می تواند چنین اظهار نظر نماید: *در زمان بازدید و هنگام دق الباب، آقای/خانم ... درب منزل را گشود و بنا به اظهارات ایشان، در منزل از تاریخ ... تا زمان بازدید، سکونت دارند.*

*یا اگر قرارداد خرید و یا قولنامه اجاره ارائه نمودند، کارشناس ضمن تصویر برداری از قرارداد یا قولنامه و احراز هویت ارائه دهنده و پیوست نمودن در گزارش، ذکر نماید که براساس تصویر پیوست، در زمان بازدید ملک بصورت اجاره/قرارداد خرید، تحت ید آقای/خانم ... بود.*

و *اظهار نظر در خصوص عدوانی بودن تصرف، خارج از صلاحیت کارشناس می باشد.*

بهتر و مناسبتر است در صورت موافقت طرفین پرونده، موضوعات فوق با ایشان صورتجلسه شود
.

🖋برگرفته از گفتگوهای مجازی کارشناسان

🆔 https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sun, 27 Jul 2025 23:47:14 +0300
#بهتر_است_بدانیم

🔺قرابت های نسبی و سببی

مطابق بند الف ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی چنانچه بین کارشناس و یکی از اصحاب دعوی ، قرابت نسبی یا سببی تا درجه سوم از هر طبقه وجود داشته باشد. مورد از جهات معذوریت بوده و کارشناس مکلف است حسب ماده ۲۶۱ قانون آیین دادرسی مدنی از قبول امر کارشناسی ارجاع شده از سوی دادگاه خودداری نموده و باید قبل از شروع به کارشناسی، مراتب معذوریت را کتبا به دادگاه اعلام کند.

اطلاع از قرابت های نسبی و سببی حائز اهمیت بوده که فایل پیوست به طریقی واضح این طبقه بندی را توضیح داده است.

📌#مهم
مطابق بند ۷ الف ماده ۲۶ قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری،  انجام کارشناسی و اظهارنظر با وجود جهات رد می تواند تا محرمیت دائم از اشتغال به امر کارشناسی رسمی برای کارشناس خاطی در پی داشته باشد.

⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sun, 27 Jul 2025 23:24:32 +0300
شهروندان چگونه می‌توانند خسارت ناشی از قطع برق را دریافت کنند؟


🔹شهروندان در قبال خسارات ناشی از قطع برق، حق مطالبه دارند و شرکت‌های توزیع برق موظف به جبران‌اند.

برای جبران خسارت، لازم است مراحل زیر با دقت و مستندسازی کافی طی شود؛

🔹اولین گام، ثبت شکایت کتبی با ارائه مدارک خسارت (مانند فاکتور تعمیر، گزارش فنی، عکس، فیلم و…) به شرکت توزیع برق منطقه‌ای است. بر اساس آئین‌نامه‌های داخلی شرکت توانیر، پاسخ‌دهی به این شکایات اجباری است.

🔹 دوم در صورت عدم توافق یا احراز خسارت، تعیین میزان دقیق خسارت باید از طریق کارشناس رسمی دادگستری انجام شود

🔹اگر پاسخ قانع‌کننده‌ای دریافت نشود، شهروند می‌تواند با استناد به قوانین مسئولیت مدنی، قانون مدنی و مواد ۱۹۸ و ۵۱۵ آئین دادرسی مدنی، دادخواست خود را به دادگاه عمومی حقوقی ارائه دهد./خبرگزاری مهر

🆔 https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sun, 27 Jul 2025 23:16:34 +0300
🔺کارشناسان رسمی رشته صنایع گاز و گازرسانی بخوانند

🔴پاسخ مهم وزارت راه و شهرسازی به برخی از ابهامات هیات کارشناسان رسمی دادگستری استان البرز در خصوص نظارت گاز و پایانکار ساختمانی

🆔 https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sun, 27 Jul 2025 12:30:31 +0300
#اخبار_شورایعالی

سوالات آزمون پایانی ۳ مرداد ۱۴۰۴ دوره آموزشی پیشرفته ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود

🆔 https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sat, 26 Jul 2025 23:51:01 +0300
#پرسش_پاسخ_کارشناسی

❓پرسش:
در پرونده ای از دادسرا ، در متن قرار از کارشناس خواسته شده تعیین کند آیا چک امانتی بوده است یا خیر؟
آیا وجود امانتی بودن خود یک عمل قضایی نیست؟


✅پاسخ حقوقی:
بله، اصلِ امانتی بودن یا نبودن چک، یک موضوع ماهوی و قضایی است، یعنی قاضی باید با بررسی ادله و اظهارات طرفین، و با توجه به اوضاع و احوال قضیه، درباره آن تصمیم‌گیری کند.
کارشناس حق ندارد وارد تصمیم‌گیری درباره‌ی ماهیت حقوقی چک بشود (یعنی بگوید چک امانتی است یا نه)، چون این فراتر از حدود صلاحیت کارشناس است و جنبه‌ی "تفسیر اراده طرفین" دارد که فقط دادگاه صلاحیت آن را دارد.

✅ ۲. پس کارشناس در چنین مواردی چه می‌تواند بگوید؟

کارشناس فقط می‌تواند به صورت توصیفی و تحلیلی، شواهد و قرائن موجود را بررسی کند، مثلاً:

بررسی متن رسیدها، قراردادها، پیامک‌ها، مکاتبات واتساپی

رویت عبارات مثل "امانت"، "به صورت موقت"، "جهت ضمانت"، "جهت حسن انجام کار"

نحوه تحویل و عودت احتمالی چک‌ها

بررسی روابط کاری یا معاملاتی طرفین

و در نهایت بگوید:

> «با توجه به اسناد و مدارک ارائه‌شده، قرائنی مبنی بر امانتی بودن یا نبودن چک مشاهده می‌شود؛ اما تشخیص قطعی آن بر عهده مقام محترم قضایی است.»

✅ نتیجه و جمع‌بندی:
امانتی بودن چک، موضوعی قضایی است. اگر در قرار کارشناسی صراحتاً از کارشناس خواسته شده "تعیین کند که چک امانتی است یا خیر", این درخواست خلاف اصول کارشناسی است و کارشناس باید در نظریه خود با ادبیات مناسب، به محدود بودن صلاحیت کارشناسی اشاره کند.
شما می‌توانید در ابتدای نظریه کارشناسی بنویسید:
> "تشخیص ماهیت حقوقی چک، از جمله امانی بودن آن، موضوعی است که در صلاحیت مقام محترم قضایی می‌باشد؛ لیکن اینجانب بر اساس بررسی مستندات و قرائن موجود، تحلیلی فنی ارائه می‌نمایم..."

🖋برگرفته از گفتگوهای مجازی کارشناسان

🆔 https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sat, 26 Jul 2025 19:52:23 +0300
#اطلاعیه_شورایعالی

تمدید مهلت تکمیل فرم ماده ۱۳ برای پذیرفته شدگان آزمون ۱۴۰۳

به اطلاع پذیرفته شدگانی که تاکنون موفق به تکمیل فرم ماده ۱۳ نشده اند می رساند تا پایان روز جمعه مورخ ۱۴۰۴/۵/۱۰ فرصت دارند تا با مراجعه به پروفایل سامانه آزمون نسبت به تکمیل فرم ماده ۱۳ اقدام نمایند.

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>
https://linkbaza.com/catalog/-1001083520524 Sat, 26 Jul 2025 11:39:20 +0300
#آزمون_کارشناسی

عبدلیان‌پور، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه:

🔸آزمون معوق سال ۱۴۰۲ کارشناسان رسمی دادگستری قوه قضاییه در ۳۱ استان روز پنجشنبه دوم مردادماه برگزار شد و شرکت کنندگان در ۷۸ رشته تخصصی با یکدیگر به رقابت پرداختند.

🔸 تعداد کل شرکت کنندگان در آزمون ۴۷ هزار و ۹۱۱ نفر بود که از این تعداد ۸ هزار و ۶۵۳ داوطلب خانم و ۳۹ هزار و ۲۵۸ داوطلب آقا بودند.

🔸 تا ۴۵ روز کاری پس از برگزاری آزمون، نتایج از طریق درگاه اینترنتی سازمان سنجش اعلام خواهد شد./میزان

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi
Подробнее
]]>